Select another country or region to view content for your location.

На этом сайте используются файлы cookie

Мы используем файлы cookie, чтобы показать вам контент, соответствующий вашему языку и устройствам (Необходимый), представить контент, подобранный для вас (Предпочтения), проанализировать посещаемость нашего сайта (Статистика) и предложить вам наши лучшие специальные предложения на других сайтах (Маркетинг).

Нажимая на кнопку "ПРИНЯТЬ", вы даете согласие на использование файлов cookie. Вы можете в любое время изменить или отменить настройки cookie в футере в разделе "Настройки cookie". Для получения подробной информации ознакомьтесь с нашей политикой конфиденциальности.

Эти файлы cookie необходимы для обеспечения функциональности нашего сайта и не могут быть отключены (например, SessionCookies).

Помимо прочего, эти файлы cookie позволяют нам показывать вам ранее просмотренные товары и рекомендовать похожие товары. Для получения дополнительной информации, пожалуйста, ознакомьтесь с нашей политикой конфиденциальности и политикой соответствующего провайдера.

Эти файлы cookie нужны нам, например, для того, чтобы показывать вам нашу рекламу на других сайтах. Если вы отключите их, вместо них вам будут показаны другие рекламные объявления. Для получения дополнительной информации, пожалуйста, ознакомьтесь с нашей политикой конфиденциальности и политикой соответствующего провайдера..

Для того чтобы создать наш сайт оптимально подходящим для вас и иметь возможность постоянно его улучшать, мы используем файлы cookie. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь с использованием файлов cookie. Более подробную информацию о файлах cookie можно найти в нашей политике конфиденциальности.

Quality Details

Chemical substances in brennenstuhl®-products

The safety of our products is an important aspect for us. In line with the information flow in the delivery chain required by the REACh (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals) Regulation EC 1907/2006 we require from our suppliers the provision of chemical information and moreover have these information continuously checked by way of chemical analyses executed by independent, accredited testing institutes. We thus managed to eliminate hazardous substances such as PAHs (polycyclic aromatic hydrocarbons) and REACh chemicals (also SVHC's) as far as possible from our products.

REACh_Declaration.pdf

 

CE Marking

CE The abbreviation stands for European Community and documents a product's compliance with the relevant EU guidelines. Every manufacturer, whether located in the EU or elsewhere, must apply the CE mark to all products that fall into the jurisdiction of EU guidelines.

  

The mark is not aimed at consumers. The CE mark is an administrative mark. It is a kind of "Technical passport", denoting compliance with the minimal requirements of the EU guidelines - meaning the products need not be sent to a testing site. The CE mark is hence no proof of tested quality.

 

Certification Marks

Testing marks, as we understand them, are intended to help customers make their decisions. The testing mark is intended to provide orientation aid when selecting from the various products on the market. It is nothing less than a sign of trustworthiness for a product's quality and a firm's effectiveness.

The GS mark stands for "tested safety (Geprüfte Sicherheit)". To earn the GS mark, a manufacturer must submit its product to testing by an approved testing laboratory. 

The accepted testing site judges each product based on the provisions of the German Product Safety Act (Produktsicherheitsgesetz or ProdSG), accident prevention guidelines from the Employer's Liability Insurance Association, DIN and EN norms as well as other generally accepted rules of technology. This is combined with regular inspections of manufacturing facilities.

If all requirements are fulfilled, then the manufacturer receives a product-specific certification and may apply the GS mark onto that product. Annual inspections of the manufacturing facility are conducted to verify the continued validity of the certificate.